Guvernul a decis vineri înființarea Agenției Române pentru Investiții Străine și Promovarea Exporturilor.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat la începutul ședinței de Guvern că înființarea Agenției este "așteaptă de mult timp de mediul de afaceri".

"La întâlnirea pe care am avut-o cu oamenii de afaceri din Belgia și din România prezenți în Belgia, s-a discutat acest subiect al deschiderii pe care Guvernul o manifestă față de mediul de afaceri și investitori și, desigur, așteptările pe care aceștia le au de la noi, în sensul în care să continuăm să fundamentăm tot ceea ce înseamnă măsurile economice și fiscale pentru a facilita investițiile în România, precum și organizarea structurală, astfel încât, să putem să avem un proiect care să poată să asigure coordonarea și comunicarea cu mediul de afaceri. Acest proiect se va numi, începând de astăzi (vineri - n.r.), Agenția Română pentru Investiții Străine și Promovarea Exporturilor", a mai spus Ciucă.

Premierul a adăugat că Agenția este o structură care va trebui să fie încadrată cu resursa umană competentă și căreia trebuie să i se asigure cadrul procedural de funcționare, astfel încât "să fie cât se poate de deschisă, cât se poate de eficientă".