Guvernul aprobă miercuri o Ordonanță de urgență prin care se plafonează la 400 lei prețul pentru un metru cub de lemn de foc.

În proiectul inițial de OUG se arăta că prețurile finale facturate se plafonează la maxim 500 lei/mc cu TVA inclus pentru următoarele tipuri de materiale lemnoase: lemn de foc, resturi de lemn, tocătură provenită din lemn, rumeguș.

La începutul ședinței de Guvern, premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre un plafon maxim de 400 de lei, nu de 500 de lei, așa cum este scris în OUG. Ulterior, Biroul de presă al Guvernului a transmis: "Ca urmare a solicitării premierului Ciucă, prețul pentru metrul cub de lemn va fi plafonat la 400 de lei".

Prin același act se plafonează prețurile și la brichete din lemn (cel mult 1.500 lei/tonă cu TVA inclus), pelete din lemn (cel mult 2.000 lei/tonă cu TVA inclus).

De aceste plafonări, care se aplică până pe 31 martie 2023, vor beneficia persoanele fizice, unitățile de învățământ publice și private, furnizorii de servicii sociale, unitățile de interes local și administrativ-teritoriale, dar și instituțiile de cult.