Premierul Nicolae Ciucă a promis joi, la semnare a unor contracte finanțate din PNRR, că statul va construi nu mai puțin de 124 de creșe noi în mai multe județe din țară.

Potrivit premierului, este vorba despre 124 de creșe destinate unui număr de 7.000 de copii.

"Sunt prioritățile pe care Guvernul și le-a asumat astfel încât să putem să sprijinim și să acordăm atenția cuvenită tinerelor familii. Sper ca această grijă de zi cu zi față de locul unde pot să își lase copiii și să primească îngrijirea și educația pe care și le doresc, ușor-ușor să se diminueze prin aceste măsuri pe care le luăm", a spus premierul la ceremonia de la Palatul Victoria.

El a reamintit că joi a avut loc în Guvern, în primă lectură, aprobarea a 3.500 de posturi destinate inclusiv celor care își vor desfășura activitatea în aceste creșe noi.

Ciucă a mulțumi Ministerului Dezvoltării pentru implicare în proiectele de "dezvoltare" și a ținut să puncteze și că a operaționalizat deja trei programe majore din PNRR: creșterea eficienței energetice și fondul local, precum și Programul Național de Investiții "Anghel Saligny".