Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat luni, la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL, că Guvernul va sesiza Parlamentul că își asumă răspunderea pe trei pachete de legi.

"Am decis în BEX ca marți să sesizăm Parlamentul cu privire la angajarea răspunderii pe trei poriecte de lege. Legile justiției, partea referitoare la prorogarea pensionării magistraților, creșterea numărului judecătorilor în completurile inferioare, de la 2 la 3 și partea legată de vechimea pentru accederea în Institutul Național al Magistraturii", a anunțat Turcan.

Astfel, Executivul vrea abrogarea tuturor pensiilor speciale, cu excepția celor militare și ale magistraților.

De asemenea, Guvernul Orban își va asuma răspunderea și pe abrogarea Ordonanței de urgență nr. 51/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane. Prin abrogarea acestei OUG se va reintroduce transportul gratuit al elevilor.

Vicepremierul a mai precizat că Guvernul va prelungi licențele pentru operatorii de transport și va solicita ca realizarea transprtului școlar să fie o condiție pentru menținerea sau prelungirea acestor licențe.

Raluca Turcan a anunța că și pe legea plafoanelor, necesară pentru aprobarea bugetului de stat pe 2020, Guvernul își va asuma răspunderea.