Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a afirmat, sâmbătă, că în cadrul Parteneriatului Strategic dintre SUA și România sunt realizate foarte multe lucruri bune, precizând, totodată, că are "încredere deplină" în DNA și în conducerea sa.

"Facem multe lucruri în cadrul Parteneriatului nostru strategic, iar o zonă specifică în care desfășurăm o activitate foarte bună este în domeniul autorităților pentru aplicarea legilor. Procurorii români și americani și agențiile pentru aplicarea legilor în general s-au bucurat de o colaborare foarte, foarte bună. Și acest lucru ne permite ca împreună să combatem terorismul, să combatem infracțiunile din domeniul cibernetic, să combatem traficul de persoane, să combatem crima organizată și să combatem corupția. Am putut să facem acest lucru doar datorită unui foarte bun leadership care există în instituțiile românești pentru aplicarea legilor și în rândul procurorilor români”, a declarat Hans Klemm, potrivit Agerpres.

”Noi avem o încredere deplină în, de exemplu, Direcția Națională Anticorupție și în conducerea sa", a mai declarat Klemm, întrebat care este părerea sa despre faptul că ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declanșat procedura de revocare din funcție a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.