Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a subliniat joi că Rudolph Giuliani nu are nicio calitate oficială, iar opiniile avocatului sunt ale unei persoane private, scrie HotNews.

Aflat la Parlamentul României, la un forum de afaceri, Klemm a fost întrebat de jurnaliști cum comentează scrisoarea avocatului american Rudolph Giuliani către președeintele Klaus Iohannis, în care sunt criticate DNA și SRI și se cere amnistierea unor persoane condamnate în România.

”Politica  Guvernului SUA este să nu comenteze asupra părerilor unor cetățeni particulari americani și nu am nimic de spus în plus. În ultimele zile au apărut câteva articole în presa americană despre asta și poate de acolo cititorii români ar putea afla mai multe. Repet, nu comentăm asupra părerilor unor cetățeni particulari ai SUA”, a răspuns Klemm, conform HotNews.ro.

Ambasada SUA a reacționat deja, prin vocea purtătorului de cuvânt, care a reamintit să Washingtonul sprijină România în lupta anticorupție.

Mai multe publicații americane au preluat subiectul scrisorii, Giuliani recunoscând că nu prea e la curent cu situația reală a luptei anticorupție și că a fost plătit pentru a trimite scrisoarea. El a mai spus că nu a vorbit în numele președintelui american.