Statele Unite ale Americii au anumite îngrijorări faţă de propunerile de modificare a legilor Justiţiei, apreciind că ele ar putea "inversa" parcursul României în ceea ce priveşte statul de drept, a declarat joi ambasadorul SUA, Hans Klemm.

"Statele Unite au anumite îngrijorări faţă de propunerile Ministerului Justiţiei. Mi-am exprimat aceste îngrijorări în mod privat, cu ministrul sau cu alţi membri ai Guvernului, şi am făcut lucrul acesta public, într-o declaraţie oficială", a afirmat Hans Klemm, care s-a aflat la Global SOF Symposium Europe, relatează Agerpres.

El a evidenţiat că declaraţia oficială privitoare la propunerile de schimbare a legilor Justiţiei a fost emisă în numele ţării sale: "Vreau doar să subliniez că acea declaraţie, pe care am transmis-o pe 29 august, nu a fost transmisă în numele meu, în numele Ambasadei SUA la Bucureşti, ci a fost transmisă în numele Statelor Unite ale Americii. Guvernul Statelor Unite ia propunerile ministrului Justiţiei în serios, este profund îngrijorat".

Klemm a amintit progresele României în domeniul statului de drept, care au făcut ca ţara noastră să devină, în opinia sa, un etalon regional, subliniind că Statele Unite sunt îngrijorate că parcursul României ar putea fi "inversat".

"Vrem ca România să rămână pe direcţia pe care şi-a consolidat-o în ultimii ani. Suntem îngrijoraţi că propunerile ministrului ar putea inversa acest parcurs pentru România", a mai spus Hans Klemm.