Noul sediu al Alianței Electorale PSD - PNL este în centrul Bucureștiului, lângă Arcul de Triumf, pe Kiseleff 57, același unde a stat USL, uniunea condusă de Victor Ponta și Crin Antonescu.

Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Gabriela Firea, Mihai Tudose, Marian Neacșu, Nicolae Ciucă, Rareș Bogdan, Adina Vălean, Lucian Bode și Dan Motreanu au plecat, vineri dimineață, de la noul sediu al Alianței PSD-PNL spre Biroul Electoral Central (BEC) pentru a depune listele pentru europarlamentare, potrivit HotNews.ro.

Înainte de a merge la Biroul Electoral pentru a depune listele, Marcel Ciolacu, Gabriela Firea, Mihai Tudose și Marian Neacșu au stat în curtea sediului, la cafea.

Anunțul a fost făcut de joi de biroul de presă al PSD, fără a oferi alte informații suplimentare.

„PSD București a închiriat sediul de la RA-APPS”, este informația obținută de la Hotnews.ro de la surse din Coaliția de guvernare.

Sediul de la această adresă se afla până la începutul acestui an în proprietatea Regiei Autonome a Protocolului de Stat, nefiind închiriat de vreun partid politic.

PSD și PNL au căutat o soluție prin care să închirieze de la stat sediul USL pentru noua Alianță electorală.Cum cele două partide au sedii închiriate sau cumpărate de la RAAPPS singura soluție viabilă a fost să fie închiriat de PSD București, au precizat sursele citate.

„S-a dorit sediul din Kiseleff nr. 57. Este aproape de sediile PSD și PNL, dar este și o latură simbolică”, a precizat un membru al Coaliției.

Contractul pentru închirierea clădirii este până la finalul anului 2024, potrivit surselor din Coaliție.

„Prețul este de aproape 10.000 de euro pe lună, dar nu este inclusă doar chiria, ci și utilitățile și paza în sumă”, au declarat surse din Coaliție pentru Hotnews.ro.

Potrivit informațiilor obținute, sediul din Kiseleff 57 va fi centrul de comandă pentru Alianța PSD–PNL pentru alegerile europarlamentare, locale din București, dar și pentru parlamentare și prezidențiale dacă se va ajunge la candidați comuni.

Comparativ cu piața imobiliară pentru partide, PNL plătea pentru sediul central din Aleea Modrogan nr. 1 o chirie de aproape 9.000 de euro pentru aproape 2.000 de mp de clădire.

Liberalii au decis, la finalul lui 2023, să cumpere sediile din Modrogan nr. 1, Modrogan nr. 3 și Modrogan nr. 22 pentru aproape zece milioane de euro de la RAAPPS.

PNL a deținut și vila din Aviatorilor nr 86, care se află în acest moment în plin proces de renovare. Recorder a prezentat o investigație în care arată că vila este pregătită pentru a fi reședință pentru președintele Klaus Iohannis după terminarea mandatului.