Ilan Laufer, care este și președinte al filialei PSD din SUA, a anunțat miercuri că a demisionat din funcția de consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă.

„Am aflat recent că doamna premier Viorica Dăncilă urmează să efectueze o vizită în Statele Unite ale Americii și am fost foarte bucuros că vom avea ocazia să discutăm toate aceste aspecte importante pentru românii de aici, la care se adaugă două priorități foarte importante pentru țara noastră. O agendă clară pentru începerea negocierilor aderării României la OCDE și includerea Romaniei în Visa Waiver Program. Nu am fost invitat să o însoțesc pe doamna premier nici în calitate de consilier onorific care cunoaște bine relația România-SUA și nici să o întâlnesc în calitate de președinte PSD SUA”, a scris Ilan Laufer pe Facebook.

„Înțeleg că doamna premier preferă consilieri externi și prin urmare mă aflu în situația în care nu îmi pot exercita eficient niciuna dintre aceste funcții în care am fost învestit cu încrederea colegilor mei de partid. Astăzi am informat-o pe doamna premier asupra deciziei mele de a demisiona”, a completat el.

El a menționat că a acceptat să fie numit în funcția de președinte al organizației PSD SUA pentru a dezvolta proiecte pentru comunitățile de români din Statele Unite. În plus, Laufer spune că se află în Statele Unite ale Americii de mai bine de un an, unde coordonează un program dedicat consolidării relațiilor economice bilaterale dintre România și SUA.

Harry-Ilan Laufer a fost numit consilier onorific al prim-ministrului, funcție neremunerată, printr-o decizie a premierului Viorica Dancilă publicată în Monitorul Oficial, pe 17 decembrie 2018, după ce fusese ministru pentru Mediu de Afaceri în guvernul condus de Mihai Tudose.