Prevederea a fost deja votată de Senat și Camera Deputaților, iar joi a fost votată în plenul reunit. USR spune că e fără precedent și ar putea duce la declararea neconstituțională a întregii legi privind impozitarea pensiilor speciale.

Camera Deputaților a adoptat miercuri, în calitate de for decizional, legea care prevede impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%. Proiectul de lege fusese adoptat anul trecut de către Senat.

Proiectul a fost supus votului și în plenul reunit al Parlamentului de joi. USR a cerut scoatere de pe ordinea de zi, pe motiv de posibilă neconstituționalitate, dar propunerea a fost respinsă.

”S-a adoptat ieri o lege pentru impozitarea pensiilor speciale, a trecut de Camera Deputaților, trecuse de Senat și s-a încheiat procedura parlamentară – pleacă la promulgare la președinte. Ceea ce se întâmplă astăzi, ceea ce faceți dumneavoastră astăzi, prin această prevedere, pentru că nu apare nicăieri ca ar fi o lege, este exact ca într-un film de Sergiu Nicolaescu, băgați un pachet de dinamită la temelia constituțională a acestei legi, asigurându-vă că CCR va respinge această lege”, a declarat în plen liderul USR, Dan Barna.

Avocatul Poporului, Renate Weber, a sesizat CCR.