Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că în pactul pe justiție propus de președintele Klaus Iohannis ar trebui să se discute și despre "superimunitatea președintelui".

"Eu cred că în viitorul pact pentru justiție nu putem să nu abordăm și alte chestiuni care nu par să fie de interesul președintelui. Suprapunerile referendumului cu alegerile. Trebuie să convenim că acest lucru nu se mai întâmplă în viitor. Trebuie să discutăm cum transpune președintele deciziile CCR. Are obligativitatea respectării deciziilor? Vorbește de statul de drept, dar el nu face parte din statul de drept când nu respectă deciziile CCR. Trebuie să discutăm inclusiv despre superimunitatea președintelui. O păstrm sau nu o păstrăm? Sau o ducem la nivelul la care o au parlamentarii?", a declarat Tăriceanu, la finalul ședinței de Coaliție.

Declarația lui Tăriceanu apare în contextul în care luni, senatorii, cu ajutorul masiv primit in partea PSD, au făcut scut în jurul său și nu i-au ridicat imunitatea pentru ca DNA să poată începe urmărirea penală pe numele lui. El este acuzat de procurori că ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, foloase materiale în valoare de aproximativ 800.000 de dolari de la reprezentanții unei companii austriece, în schimbul demersurilor depuse de acesta în exercitarea funcției, astfel încât să se încheie mai multe acte adiționale la un contract comercial derulat de companie.