Mai mulți membri PSD sau politicieni plecați din rândul social-democraților s-au înscris în Partidul România Unită, Bogdan Diaconu așteptându-l și pe Victor Ponta. La formațiune a aderat și Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta.

UPDATE

Fostul ministru de Externe Mircea Geoană (ex-PSD, actual președinte PSRo) a confirmat pentru HotNews.ro că s-a întâlnit luni cu liderul PRU, Bogdan Diaconu, venită în contextul unei campanii masive de racolare de parlamentari PSD în Partidul România Unită. Geoană a declarat, referitor la discuțiile cu PRU, că "pericolul" ca Băsescu și Tăriceanu să participe la viitoarea majoritate guvernamentală este foarte mare, iar "o coaliție a partidelor mici poate reprezenta o soluție".

+++

”Nu e un proiect anti-PSD sau anti-PNL, ci un proiect care să facă ce nu fac aceste partide. Capitalul românesc e ucis continuu. Orice partid politic din România și-l dorește pe Victor Ponta președinte, în afară de PNL. El decide dacă va rămâne în acel PSD care nu va face mai mult de 40%. Nu am discutat cu Victor Ponta, e plecat din țară. Rămâne să vedem care va fi opțiunea lui. PNL are 23-24% in sondaje, iar PSD beneficiază de această impotență politică a PNL. Dacă ALDE nu ia un scor de 10%, acest PRU e o opțiune de colaborare pe scena politică", a declarat, la B1 Tv, Sebastian Ghiță.

+++

Și deputatul Sebastian Ghiță (fost PSD) și-a anunțat marți înscrierea în Partidul România Unită.

+++

Deputatul PSD Cristian Rizea, acuzat de trafic de influență și spălare de bani, fostul lider al tineretului social-democrat, deputatul independent Mihai Sturzu, deputatul PSD Ion Eparu și senatorul ex-PSD Daniel Savu și-au anunțat luni înscrierea în Partidul România Unită (PRU).

Mihai Sturzu, care a demisionat din PSD după congresul în care Liviu Dragnea a fost ales președinte al partidului, a anunțat pe Facebook că s-a înscris în PRU, deși ar fi dorit să candideze ca independent la alegerile parlamentare.

"Am intrat în PRU. Am ales mai mult cu mintea decât cu sufletul. Aș fi preferat să pot candida independent și la parlamentare, dar în mod sigur nu aș fi avut nicio șansă. (...) Este o soluție care îi va supăra pe mulți prieteni, însă este o decizie pe care nu am luat-o ușor" a spus Sturzu, adăugând că "nu putem lăsa țara pe mâna lui Dragnea și a lui Blaga", relatează Mediafax.

Deputatul Cristian Rizea a anunțat și el pe rețeaua de socializare că a trecut la PRU, partid care a obținut la alegerile locale din iunie 0,80% din voturi.

În martie, Rizea a scăpat de arestarea preventivă pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor după ce Camera Deputaților a respins cererea procurorilor DNA.

El își motivează plecarea acum acuzându-l pe Liviu Dragnea că a vrut să plătească cu 'închisoarea" faptul că și-a dorit să candideze la Primăria Sectorului 5.

Liderul PRU Bogdan Diaconu a anunțat că îl așteaptă și pe fostul premier Victor Ponta să i se alăture.

"De astăzi suntem mai puternici, iar mâine vom fi și mai puternici .. îl așteptăm pe VP!", a spus Diaconu.

Purtătorul de cuvânt al formațiunii va fi Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta.

Deputatul Bogdan Diaconu și-a dat demisia din PSD în 2014 și a înființat Partidul România Unită.