Secretarul american de stat, John Kerry, felicită poporul român de Ziua Națională, exprimându-și speranța că alegerile din 11 decembrie vor fi libere și corecte.

”Guvernul meu acordă o mare valoare Parteneriatului Strategic cu România, un aliat de încredere în cadrul NATO și un contributor major la pacea internațională, la securitate și la aplicarea principiilor statului de drept. În România, ca și în Statele Unite, au loc alegeri generale anul acesta. Salut angajamentul vostru față de valorile democratice și aștept un proces electoral liber și corect pe 11 decembrie", transmite șeful diplomației naționale, într-un mesaj postat pe site-ul Departamentului de Stat. 

John Kerry evocă numeroasele legături dintre cetățenii români și americani și se arată încrezător că ”vom continua să ne extindem prietenia și vom colabora îndeaproape pentru a promova prosperitatea reciprocă și o lume mai sigură”.

”Cu ocazia acestei zile speciale, vă transmit cele mai bune urări pentru succes, fericire și sănătate în anul care urmează", își încheie mesajul secretarul american de stat.