Președintele Klaus Iohannis va participa marți, la Haga, la o reuniune în format restrâns. Întâlnirea vizează coordonarea pozițiilor și a mesajelor comune ale statelor aliate în perspectiva Summitului NATO de la Madrid, de la finalul lunii iunie.

Klaus Iohannis va participa la reuniune alături de premierii Belgiei, Letoniei, Poloniei și Portugaliei, precum și de Secretarul General NATO. Întâlnirea are loc la invitația Prim-ministrului Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte, și a Prim-ministrului Regatului Danemarcei, Mette Frederiksen, anunță Administrația Prezidențială.

Pe agenda discuțiilor figurează evaluarea situației de securitate din Ucraina, ca urmare a războiului de agresiune declanșat de Rusia, continuarea asistenței pentru Ucraina, pregătirea deciziilor Summitului de la Madrid privind consolidarea posturii de descurajare și apărare a NATO pe Flancul Estic al Alianței, procesul de negociere a noului Concept Strategic al NATO și perspectivele aderării la Alianță a Suediei și a Finlandei.