Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a admis vineri seara contestația depusă de USR-PLUS, astfel că Alianța poate candida pentru alegerile europarlamentare. Decizia este definitivă.

Decizia a fost luată de un complet de trei judecători, iar prin hotărâre definitivă este anulată Decizia nr. 3D/07.03.2019 emisă joi de Biroul Electoral Central.

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, susține că se aștepta ca judecătorii să voteze în favoarea Alianței. 

"Acum aveți cu cine vota! Alianța 2020 merge la europarlamentare! Așa cum ne așteptam, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au votat în favoarea Alianței noastre! Lupta continuă cu și mai mult avânt. Vă mulțumim pentru efortul, implicarea și răbdarea voastră. Împreună vom reuși", a fost reacția lui Dacian Cioloș după decizia ICCJ.

Președintele USR, Dan Barna, a afrimat după victorie că România va rămâne în Europa, iar Alianța va câștiga alegerile și va guverna din anul 2020.


+++

Biroul Electoral Central (BEC) a decis joi respingerea cererii de înscriere în competiția electorală a Alianței 2020 USR PLUS pentru alegerile europarlamentare. 

Decizia de respingere a înregistrării alianței electorale USR-PLUS, în care arată că, potrivit mențiunilor din Registrul partidelor politice, Nicușor Dan este cel în drept să reprezinte USR, Dan Barna neavând calitatea de reprezentant al partidului. Aceeași problemă e și în cazul PLUS, BEC stabilind că Raluca Daneș este reprezentantul partidului, nu Dacian Cioloș.