Președintele Klaus Iohannis avea programată joi o întâlnire bilaterală cu liderul de la Casa Albă, Donald Trump, potrivit agendei publicate de Administrația Prezidențială.

UPDATE

Președintele Donald Trump a anulat toate întâlnirile bilaterale programate pentru joi, întrucât reprezentanții NATO se află într-o sesiune extraordinară după acuzele aduse de Trump la adresa Germaniei. Trump și-a anulat toate întâlnirile bilaterale pe care le avea stabilite joi, inclusiv cea cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Pe agenda oficială a președintelui Iohannis, întâlnirea nu mai figurează.

Pe Twitter, Trump și-a reluat atacurile la adresa Germaniei din cauza conductei Nord Stream 2, dar și la adresa țărilor europene care nu alocă 2% din PIB pentru apărare.

De la 11:30, Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de șefi de stat și de guvern cu parteneri operaționali "Resolute Support" și posibili parteneri operaționali.


La finalul summitului, Klaus Iohannis va susține o conferință de presă.

****

Întrevederea va avea loc de la ora 11:00, ora României, la Bruxelles, unde cei doi lideri participă la summitul NATO.

Cei doi președinți s-au întâlnit și anul trecut la Washington.

Președintele Iohannis, conferința de presă de miercuri, 11 iulie
România susține extinderea NATO "Ar trebui să avansăm cu politica 'ușilor deschise'. România susține deplin decizia de a transmite o invitație de aderare Macedoniei de Nord", a spus șeful statului, la reuniunea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de șefi de stat și de guvern, transmite Agerpres. De altfel, liderii statelor din NATO i-au adresat Macedoniei invitația oficială de a deveni membră a Alianței Nord-Atlantice, după ce Skopje a soluționat disputa cu Atena privind denumirea țării.