Preşedintele Klaus Iohannis avea programată joi o întâlnire bilaterală cu liderul de la Casa Albă, Donald Trump, potrivit agendei publicate de Administraţia Prezidenţială.

UPDATE

Preşedintele Donald Trump a anulat toate întâlnirile bilaterale programate pentru joi, întrucât reprezentanții NATO se află într-o sesiune extraordinară după acuzele aduse de Trump la adresa Germaniei. Trump și-a anulat toate întâlnirile bilaterale pe care le avea stabilite joi, inclusiv cea cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Pe agenda oficială a preşedintelui Iohannis, întâlnirea nu mai figurează.

Pe Twitter, Trump şi-a reluat atacurile la adresa Germaniei din cauza conductei Nord Stream 2, dar şi la adresa ţărilor europene care nu alocă 2% din PIB pentru apărare.

De la 11:30, Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de şefi de stat şi de guvern cu parteneri operaţionali "Resolute Support" şi posibili parteneri operaţionali.


La finalul summitului, Klaus Iohannis va susţine o conferinţă de presă.

****

Întrevederea va avea loc de la ora 11:00, ora României, la Bruxelles, unde cei doi lideri participă la summitul NATO.

Cei doi președinți s-au întâlnit și anul trecut la Washington.

Președintele Iohannis, conferința de presă de miercuri, 11 iulie
România susține extinderea NATO "Ar trebui să avansăm cu politica 'uşilor deschise'. România susţine deplin decizia de a transmite o invitaţie de aderare Macedoniei de Nord", a spus şeful statului, la reuniunea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de şefi de stat şi de guvern, transmite Agerpres. De altfel, liderii statelor din NATO i-au adresat Macedoniei invitaţia oficială de a deveni membră a Alianţei Nord-Atlantice, după ce Skopje a soluţionat disputa cu Atena privind denumirea ţării.