Deputatul PSD Florin Iordache, autorul OUG 13, șeful comisiei care se ocupă de controversatele modificări la legile Justiției și a codurilor penale, a avut o reacție după decizia Curții Constituționale.

 

"Deci după decizia de astăzi sunt trei cuvinte: «Codruța go home». Normal că așteptăm motivarea și în urma motivării, din ce am văzut și eu, președintele este obligat să o revoce. Tocmai aceasta este ideea, că procurorii sunt, potrivit Constituției, în acea coordonare la Ministerul Justiției, Ministerul Justiției a făcut acea constatare și de aici mai departe e un aviz consultativ de la secția de procurori și președintele trebuie să semneze decretul", a afirmat miercuri președintele Comisiei speciale pentru legile justiției, Florin Iordache.

 

Florin Iordache este principalul pion al PSD în procesul modificărilor în favoarea infractorilor a codurilor Penale și a legilor Justiției.

Reacția sa apare în urma deciziei ciudate a Curții Constituționale, care a decis că președintele României trebuie să o revoce pe Laura Codruța Kovesi de la șefia DNA.

Rămân, însă, mai multe semne de întrebare legate de această ciudată decizie a judecătorilor Curții Constituționale.