Deputatul PSD Florin Iordache, autorul OUG 13, șeful comisiei care se ocupă de controversatele modificări la legile Justiției și a codurilor penale, a avut o reacție după decizia Curții Constituționale.

 

"Deci după decizia de astăzi sunt trei cuvinte: «Codruţa go home». Normal că aşteptăm motivarea şi în urma motivării, din ce am văzut şi eu, preşedintele este obligat să o revoce. Tocmai aceasta este ideea, că procurorii sunt, potrivit Constituţiei, în acea coordonare la Ministerul Justiţiei, Ministerul Justiţiei a făcut acea constatare şi de aici mai departe e un aviz consultativ de la secţia de procurori şi preşedintele trebuie să semneze decretul", a afirmat miercuri preşedintele Comisiei speciale pentru legile justiţiei, Florin Iordache.

 

Florin Iordache este principalul pion al PSD în procesul modificărilor în favoarea infractorilor a codurilor Penale și a legilor Justiției.

Reacția sa apare în urma deciziei ciudate a Curții Constituționale, care a decis că președintele României trebuie să o revoce pe Laura Codruța Kovesi de la șefia DNA.

Rămân, însă, mai multe semne de întrebare legate de această ciudată decizie a judecătorilor Curții Constituționale.