Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri dimineața decretele prin care a acceptat noile propuneri de miniștri de la Interne, Externe și vicepremierul pe parteneriate strategice.

UPDATE Cei trei noi membri ai Guvernului au depus jurământul la Palatul Cotroceni,

La ceremonie a participat și premierul Viorica Dăncilă, alături secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, ministrul Muncii, Marius Budăi, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, ministrul Tineretului și Sportului, Constantin Matei, și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache.

+++

De asemenea, președintele a semnat și decretele prin care a luat act de demisia lui Carmen Dan și a lui Teodor Meleșcanu.

Pe 15 iulie, înainte de ședința CExN a PSD unde urma să fie remaniată, Carmen Dan și-a anunțat demsia din funcția de ministru de Interne. În locul ei va veni senatorul PSD de Constanța Nicolae Moga.

Tot atunci, ALDE i-a retras sprijinul acordat ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, propunând ca în locul acestuia să fie numită Ramona Mănescu, fost europarlamentar.

De asemenea, Mihai Fifor va reveni în Guvernul României, ca vicepremier pentru parteneriate strategice, post ocupat interimar de Ana Birchall.