Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că refuzul CNA de a permite difuzarea la TV a spotului său pentru referendum este o obrăznicie și spune că PSD-ului îi este frică de acest scrutin.

"PSD înceară și instituțional să boicoteze acest referendum. A dat Dragnea ordin la CNA să ignore referendumul. CNA-ul, pentru prima dată după Revoluție, a refuzat să acorde timpi de antenă pentru publicitate referendumului. Ba mai mult, nici nu au vrut să ia în discuție chestiunea, iar când le-am trimis solicitarea cu un clip realizat de Administrația Prezidențială, au spus că acest clip este reclamă electorală și să mă descurc cu partidele. Auziți ce obrăznicie din partea CNA. Este jalnic", a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai spus că social-democraților le e frică de referendum.

"Pe 26 mai se votează la referendum și PSD-ului îi este frică de acest vot și face PSD ce știe să facă PSD. Încearcă să boicoteze acest vot la referendum. Vedem cum activiști umblă peste tot prin țară să explice oamenilor cum că acest referendum nu ar fi important, ba chiar se vede că umblă pe la județe ca PSD-iștii de acolo să îi convingă pe oameni nici să nu voteze. Este jalnică această abordare", a mai adăugat președintele.

Întrebat dacă vede vreo diferență mare între prezența la europarlamentare și prezența la referendum, Iohannis a spus: "Sincer, nu, dar PSD la asta lucrează și să le fie rușine".

+++

CNA a respins marți cererea de adoptare a unei recomandări către televiziuni de difuzare a spotului audio-video realizat de Administrația Prezidențială referitor la referendumul din 26 mai în regim de anunț de interes public.