Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea pentru aprobarea contractului de finanțare a Spitalului Regional de Urgență Craiova.

Contractul a fost semnat România și Banca Europeană de Investiții pe 6 aprilie 2022 și la Luxemburg pe 11 aprilie 2022.

Contractul are o valoare de 368 milioane de euro. Costul total pentru ridicarea clădirii a fost estimat la 602,74 milioane de euro, iar Ministerul Sănătății este desemnat agenție de implementare și i se deleagă întreaga autoritate și responsabilitate în realizarea proiectului.

Spitalul Regional de Urgență din Craiova va avea 807 paturi și va deveni un centru de nivel terțiar pentru rețeaua de spitale din regiunea de Sud-Vest, ce va trata pacienții critici și cazurile ce necesită tehnologie și expertiză de nivel înalt.

Noul spital va înlocui și va prelua paturile existente în Spitalul Clinic Județean de Urgență. Spre deosebire de Iași și Cluj, care sunt deservite de institute oncologice consacrate, noul Spital Regional de Urgență din Craiova trebuie să funcționeze ca centru de tratare a cancerului pentru regiunea Sud-Vest și este echipat cu tratamentele și facilitățile suport adecvate acestui scop.