Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul prin care prima duminică din luna iunie va fi „Ziua Sportului Românesc”.

Potrivit proiectului, semnat de parlamentari de la PNL, PSD, UDMR, AUR și minorități, prevede ca Ministerul Sportului, Muzeul Sportului și direcțiile județene de sport, respectiv Direcția pentru Sport a Municipiului București, în colaborare cu autoritățile administrației publice locale, organizează anual, de „Ziua Sportului Românesc”, în fiecare reședință de județ și în municipiul București, programe și manifestări publice.

Programele și manifestările publice prevăzute promovează sportul de masă, sportul de performanță, sportul pentru persoanele cu dizabilități, beneficiile unui stil de viață activ și sănătos, realizările internaționale ale României pe plan sportiv și sportivii care au avut un aport semnificativ în acestea.

Finanțarea evenimentelor dedicate acestei zile se face de către Ministerul Sportului din bugetul de stat, în limita fondurilor disponibile prevăzute în acest sens.

De asemenea, autoritățile administrației publice locale sprijină material sau logistic organizarea și desfășurarea programelor și manifestărilor publice prevăzute, în limita fondurilor disponibile și pun la dispoziție, cu titlu gratuit, bazele sportive aflate în administrare sau în folosință gratuită.