Viorica Dăncilă s-a declarat „uimită” de declarațiile președintelui din comunicatul transmis de Cotroceni după întrevederea lui Klaus Iohannis cu premierul și ministrul muncii, Lia Olguța Vasilescu.

„Sincer, sunt un pic uimită. Am văzut comunicatul domnului președinte. Eu sunt uimită de acel comunicat, dar nu vreau să fim în postura de a nu crede ceea ce a scris domnul președinte în comunicat sau ceea ce spun eu”, a spus Dăncilă la Parlament.

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit marți cu premierul Viorica Dăncilă și ministrul Lia Olguța Vasilescu pentru a discuta despre legea salarizării, arătând că există categorii de angajați nemulțumiți și manifestări sindicale.

În urma întrevederii de la Cotroceni, Președinția a transmis un comunicat în care spune că Iohannis a atras atenția că situația salarială este în continuă modificare, fiind departe de a satisface principiile și criteriile de stabilitate asumate inițial, precum și promisiunile electorale ale coaliției PSD-ALDE.

Iohannis consideră că nu se mai poate vorbi de predictibilitate în mecanismul de stabilire a drepturilor salariale, atât timp cât apar diverse noi amendamente pentru diferite categorii de personal, care introduc discriminări salariale și încurajează solicitări similare și din partea altor categorii de personal, cu prețul unor riscuri privind încadrarea în țintele bugetare asumate de către Guvern.

„Cred că cel mai bine ar fi ca domnul președinte să arate stenogramele întâlnirii și atunci ne-am edifica toți”, a spus Dăncilă, adăugând că nu poate să își permită să spun despre cineva că minte, „dar lucrurile nu au stat așa cum este în comunicat”.

Un alt premier PSD, Victor Ponta, a cerut în urmă cu patru ani desecretizarea stenogramei unei consultări la Cotroceni, cu președintele de atunci, Traian Băsescu, susținând că acesta ar fi jignit-o pe Ioana Petrescu, la acea dată ministru de finanțe. Stenograma a arătat însă că nu a fost vorba de jigniri, în schimb, Ponta a ieșit într-o lumină nefavorabilă, pentru că nu cunoștea semnificația termenului MTO - obiectiv bugetar pe termen mediu.