Președintele Klaus Iohannis a spus că liderul PSD, Liviu Dragnea, este un infractor care s-a cocoțat în funtea statului și progresează în știri false.

„Acest infractor, Dragnea, care s-a cocoțat în fruntea statului, progresează. Din păcate nu în domeniul calităților publice, nu în privința statului de drept, dar iată că progresează semnificativ în domeniul fake news. Ce a prezentat ieri este ceea ce astăzi se numește fake news. Mai demult se numea pur și simplu minciună. Sunt minciuni pesediste adunate pentru cele cinci campanii la care au participat în decursul anilor, iar dacă discutăm de ce a fost ieri, nu pot să nu menționez valizele și constat cu tristețe că și în acest domeniu, politica românească s-a schimbat. Am avut Caragiale, cu o scrisoare pierdută, pe urmă am avut acea fază ciudată cu bilețelul roz pierdut și regăsit, și iată că am ajuns în faza cu valizele. Așa se întâmplă dacă infractori ajung în vârful statului”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat cum comentează gestul lui Liviu Dragnea de a aduce în Parlament o valiză cu presupuse dosare în care apare numele său.

Liviu Dragnea a venit luni cu două valize în Parlament, aluzie la dezvăluirile anunțate de Rise Project, acuzând indirect că jurnaliștii de investigație au spus minciuni și că DNA nu se ocupă de presupuse fapte de corupție ale președintelui Iohannis