Președintele Klaus Iohannis a transmis luni, cu ocazia Zilei Drapelului Național, un mesaj în care a făcut apel la români să fie uniți pentru a face față "provocărilor de securitate fără precedent".

"Dragi români, în această perioadă ne confruntăm cu provocări de securitate fără precedent, pe care le putem depăși doar dacă rămânem uniți, iar drapelul nostru este simbolul sub culorile căruia trebuie să continuăm modernizarea societății noastre și promovarea identității naționale, pentru a realiza împreună aspirațiile și năzuințele poporului român", a spus Iohannis într-un mesaj transmis de către Mihai Șomordolea, consilier de stat în Departamentul Securității Naționale - Secretariat CSAT.

Iohannis a mai precizat că sărbătorim Ziua Drapelului Național, dedicată acestui important însemn al țării noastre, care, de-a lungul istoriei, "ne-a însoțit în momentele de răscruce și a reprezentat simbolul sub faldurile căruia România a devenit un stat modern, independent, național, suveran, unitar și indivizibil".

"Celebrarea Zilei Drapelului constituie și un prilej de comemorare a eroilor care, sub tricolor, s-au jertfit pe câmpul de luptă pentru apărarea patriei noastre și pentru idealurile naționale.Îi omagiem astăzi și pe veteranii de război care, prin sacrificiile lor, au făcut posibilă dezvoltarea națiunii noastre. Drapelul este cel care îi unește pe românii de pretutindeni, cel care ne dă forța de a păstra vie conștiința națională și de a promova valorile noastre fundamentale. Imaginea lui ne inspiră, de fiecare dată, sentimentul că suntem parte a unei națiuni, indiferent unde ne-am afla. Arborarea Drapelului Național alături de cele ale națiunilor cu care țara noastră împărtășește aceleași valori democratice și împreună cu care este membră a NATO și a Uniunii Europene reprezintă o recunoaștere a contribuției României la efortul comun de asigurare a securității și a prosperității comunității europene și euro-atlantice", a mai adăugat șeful statului.