Președintele Klaus Iohannis a spus joi, referitor la atacurile voalate ale șefului PSD, Marcel Ciolacu, la adresa lui, că unii politicieni merg câteodată la televizor și "îi ia gura pe dinainte".

"Câteodată, unii politicieni merg la televizor și îi ia gura pe dinainte, ca să zic așa, dar nu cred că cineva a uitat sau nu a înțeles că această Coaliție a apărut dintr-o nevoie. Țara trebuie să fie guvernabilă și țara trebuie să aibă un Guvern stabil în aceste vremuri tulburi și atunci trebuie să avem puterea interioară să trecem cu mai mult sau mai puțină lejeritate peste anumite declarații mărunte și să vedem care este în realitate interesul României, iar atunci când Coaliția va decide să facă o schimbare de Guvern, se vor prezenta toate părțile interesate, îmi vor prezenta punctele de vedere și, în conformitate cu Constituția, voi lua atunci decizia care mi se va părea cea mai bună pentru România", a spus Klaus Iohannis înaintea reuniunii extraordinare a Consiliului European.

Reacția președintelui a venit după ce a fost întrebat dacă îl va desemna pe Marcel Ciolacu în funcția de premier, așa cum liderul PSD susține că se va întâmpla.

În ultimele săptămâni, odată cu apropierea rotativei guvernamentale, Marcel Ciolacu vorbește tot mai des despre ce va face el ca premier. Nici atacurile subtile la adresa lui Iohannis nu lipsesc din partea liderului social-democrat. Cu toate că PSD îl va propune în funcție, ultimul cuvânt îl are Klaus Iohannis.

Imediat după declarația lui Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu a scris pe Facebook: "Desemnarea premierului aparține în mod exclusiv președintelui, potrivit Constituției. Acest lucru l-am spus întotdeauna. Însă, de această decizie depinde dacă stabilitatea asigurată de PSD actului de guvernare va continua și ne vom atinge obiectivele sociale și economice sau România va fi aruncată din nou în haosul de dreapta."

"Românii și firmele românești așteaptă soluții pentru a trece mai ușor peste criză! Românii nu cred că ar ierta plimbatul unora cu chibriturile și sticla de benzină pe lângă guvernare. Nu putem fi pompieri la nesfârșit! E timpul să ne concentrăm doar pe construit politici publice pentru îmbunătățirea nivelului de trai al românilor! În privința discuțiilor din spațiul public despre anumite companii care nu plătesc taxa de solidaritate, răspunsul Comisiei Europene este cât se poate de clar: Regulamentul a fost transpus corect și fără nici o modificare! Negociatorul din partea României a fost ministrul Energiei, care pe tot parcursul negocierii Regulamentului nu a cerut niciun punct de vedere Ministerului Finanțelor.

Ministerul Finanțelor a pus în aplicare ceea ce a negociat Ministerul Energiei, ba, mai mult, a cerut avizul acestei instituții pe OUG care implementa taxa de solidaritate!", a scris șeful PSD.