Președintele Klaus Iohannis și omologul german, Frank-Walter Steinmeier, se află la Sibiu, iar în vizita de la Colegiul Național Samuel von Brukenthal, elevi și profesori au venit de acasă pentru a-i întâmpina pe cei doi.

Colegiul Național Samuel von Brukenthal se află în grevă, elevii nu merg la școală, însă o parte dintre profesori au fost de acord să vină de acasă, alături de copii, pentru întâlnirea cu cei doi șefi de stat, potrivit Turnul Sfatului.

”Fiica mea e acasă, nu se fac ore, școala e în grevă. Se știe că o clasă a fost chemată pentru a se întâlni cu cei doi președinți”, spune părintele unei eleve de la Colegiul Național Brukenthal.

Președintele Iohannis are aici blocat un post de profesor de fizică încă din anul 2000.

Înainte să meargă la Colegiul Brukhental, Klaus Iohannis s-a întâlnit și cu soția sa, Carmen, și cu câțiva dintre elevii ei de la Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu.

„Vedeți că până și greva are ceva avantaje”, le-a spus președintele elevilor, făcând referire la faptul că au un program mai lejer.

Carmen Iohannis este dirigintă la o clasă a IX-a la Colegiul Gheorghe Lazăr. Întrebată dacă susține greva profesorilor, Carmen Iohannis a afirmat că nu face politică și este acolo alături de elevii ei pentru a-i întâmpina pe cei doi președinți, conform HotNews.ro.