Președintele Klaus Iohannis a vorbit din nou de bine Coaliția PSD-PNL, afirmând că, deși ea este formată din "două partide care s-au luptat unul împotriva celuilalt ani de zile", toate conflictele de după "unire" au fost aplanate.

Iohannis a fost întrebat miercuri, înaintea participării la reuniunea extraordinară a Consiliului European, dacă vede un viitor în alianța PSD-PNL, având în vedere tulburările din ultima perioadă și în ceea ce privește stabilirea candidatului pentru Primăria Capitalei.

"N-aș vrea să mă exprim despre listele de candidați sau posibili candidați. Asta este treaba coaliției. În rest, sigur, coaliția este complicată, știm asta din capul locului; sunt două partide care s-au luptat unul împotriva celuilalt ani de zile și atunci, cu siguranță, în anumite momente, apar, ca să zicem așa tensiuni, dar până acum au fost aplanate de fiecare dată. Deci coaliția să-și facă treaba, să-și pregătească candidații și să meargă mai departe", a răspuns șeful statului.

El a adăugat că, ce se va întâmpla după data de 9 iunie, "vom vedea", pentru că "există promisiunea unei discuții aprofundate, cu niște concluzii".