Președintele Klaus Iohannis confirmă că a discutat cu ambasadorul României la UE, Luminița Odobescu, înainte de votul din Consilul UE privind numirea șefului Parchetului European, și i-a transmis că el o susține pe Laura Coduța Kovesi.

"În chestiunea procurorului-șef european pot să vă confirm că am comunicat doamnei ambasador Odobescu opinia mea despre candidatura doamnei Kovesi, opinie pe care pot să v-o spun foarte clar, limpede și simplu: i-am comunicat că eu, președintele României, sunt pentru doamna Kovesi în funcția de șef al Parchetului European", a declarat vineri Klaus Iohannis, întrebat dacă a discutat cu ambasadorul României la UE, Luminița Odobescu, înainte de votul din Consilul UE privind numirea Laurei Coduța Kovesi la conducerea Parchetului European. 

Potrivit unor informații apărute în spațiul public, reprezentanta României, Luminița Odobescu, ar fi votat pentru Laura Codruța Kovesi, la cererea președintelui Klaus Iohannis, deși Dăncilă îi ceruse opusul.

”A fost opinia altor state membre, repet punctul meu de vedere, legea trebuie respectată, în fața legii toți trebuie să fim egali și că este important ca înainte de a ocupa un post să poți să clarifici toate acuzațiile care planează asupra persoanei tale. Mă întreb dacă doamna Codruța Kovesi ajunge procuror general și dacă din aceste afirmații sunt unele adevărate, eu îmi doresc să nu fie adevărate, dar dacă sunt adevărate aceste acuzații, atunci cine va avea de suferit? Eu nu vreau să mă refer la persoană, dar cu siguranță imaginea României ar avea de suferit”, a declarat Viorica Dăncilă pentru Europa Liberă.