Klaus Iohannis face apel la echilibru și rațiune în apropiata campanie electorală, criticând luările de poziție ale unor politicieni pe teme de politică externă. Președintele acuză iresponsabilitatea și lipsa de maturitate a acestora.

"Pentru că ne apropiem de campania electorală fac apel de pe acum la echilibru și rațiune. Politica externă și de securitate a României trebuie să fie una de consens național. Ea trebuie separată de competiția electorală și privită doar prin prisma intereselor României ca stat și ale cetățenilor noștri", a declarat, miercuri, președintele Klaus Iohannis, într-un discurs ținut în fața diplomaților, cu ocazia Reuniunii Anuale a Diplomației Române.

Șeful statului s-a referit la "lipsa de maturitate în raportarea la politică externă din partea unor politicieni", care "au exercitat, unii dintre ei, cele mai înalte funcții în stat".

"A rupe consensul de politică externă și a diminua importanța demersurilor noastre externe din motive de campanie internă e o dovadă de iresponsabilitate ce nu folosește nimăui. Nici măcar acestor politicieni", a atras atenția Iohannis.