Declarația zilei vine de la președintele României, Klaus Iohannis, care pune presiune pe PSD să-și rezolve problemele interne și să guverneze. Iohannis dă de înțeles că s-ar putea gândi la alegeri anticipate dacă Tudose demisionează.

Aflat la Craiova, la lansarea noului Ford EcoSport, președintele României pune presiune pe partidul de guvernământ și dă de înțeles că PSD ar putea pierde guvernarea dacă va pica și guvernul Tudose în urma discuțiilor de astăzi din CEx PSD.

 

„Trebuie să fim foarte serioși aici. Dacă și acest Guvern ar cădea, atunci cu siguranță ar trebui să-mi pun întrebarea la modul extrem de serios dacă PSD ar mai avea capacitatea să guverneze. Deocamdată nu suntem în această situație”, a spus Iohannis.

Ar fi al doilea premier schimbat de PSD în doar 10 luni de guvernare, având o majoritate confortabilă în Parlament alături de ALDE.

De altfel, Iohannis i-a întins și o mână de ajutor premierului Mihai Tudose.

„Eu cred că premierul e de bună-credință și dorește să aibă o echipă performantă. (...) Dacă e nevoie de o remaniere pentru așa ceva, atunci remaniere să fie”, a mai spus Iohannis.