Președintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia Zilei Independenței Statelor Unite ale Americii.

"Sincere felicitări tuturor prietenilor și partenerilor noștri strategici americani cu ocazia celei de-a 245-a aniversări a Zilei Independenței. Un 4 Iulie fericit!", a scris Iohannis pe Twitter, citat de Agerpres.

Președintele Klaus Iohannis declara joi, la recepția oferită de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Independenței, că România este un promotor al unei relații transatlantice solide și că va continua să susțină o Alianță Nord-Atlantică robustă și indivizibilă și cooperarea dintre NATO și UE.

"România este și va rămâne puternic ancorată în comunitatea de valori democratice, un promotor al unei relații transatlantice solide. Vom continua să susținem o Alianță Nord-Atlantică robustă și indivizibilă, precum și cooperarea sinergică și complementară dintre NATO și Uniunea Europeană. Am convingerea profundă că relațiile transatlantice oferă cele mai eficiente instrumente pentru a gestiona provocările actuale, inclusiv prin reafirmarea democrației, a statului de drept și a respectării drepturilor omului. Un parteneriat transatlantic revitalizat va influența pozitiv modul în care sistemul internațional se va adapta la contextul actual, prin raportare la valorile democratice împărtășite", a spus atunci președintele României.