Președintele Klaus Iohannis consideră că mai avem timp până pe 8 decembrie, când are loc Consiliul JAI, să găsim soluții la "toate problemele" referitoare la aderarea la Spațiul Schengen.

"Încă consider că este posibil și cred că avem încă suficient timp pentru a găsi soluții la toate problemele. Este adevărat că unii dintre prietenii noștri au venit cu noi întrebări, dar noi suntem pregătiți să colaborăm, suntem pregătiți să găsim noi soluții și suntem dispuși să avem un vot pe 8 decembrie. Nu este vorba despre faptul că unele probleme ar fi noi, ci doar că unele parteneriate necesită să fie consolidate, unele chestiuni trebuie să fie discutate în cadrul unui format mai larg și, din punctul meu de vedere, totul este încă realizabil înainte de a avea discuția pe 8 decembrie", a spus Klaus Iohannis într-o declarație de presă comună cu președintele Lituaniei, Gitanas Nausėda.

Iohannis a mai declarat că i-a transmis omologului Gitanas Nausėda întreaga apreciere pentru sprijinul acordat de Lituania în aderarea României la spațiul Schengen și i-a prezentat evoluțiile recente în acest proces.