Klaus Iohannis a declarat vineri, înainte de a intra la ședința Biroului Executiv al PNL, care are loc la Sibiu, că Liviu Dragnea ”are fricile, obsesiile și coșmarurile unui dictator”. Președintele a acuzat de minciună Guvernul în cazul bugetului.

Întrebat dacă a primit informații în ceea ce privește o tentativă de asasinat a președintelui Camerei Deputaților, Iohannis a răspuns: ”Nu am auzit niciodată despre așa ceva, dar cum s-a vehiculat la televizor, mi s-a părut că omul deja are fricile, obsesiile și coșmarurile unui dictator”, scrie Mediafax. Întrebat, de asemenea, dacă se referă la Liviu Dragnea, Iohannis a răspuns afirmativ.

Liviu Dragnea a declarat marți seara, la Antena 3, că a existat o tentativă de asasinat la adresa sa. El a spus că patru cetățeni străini au venit în România și au stat trei săptămâni la Athenee Palace, reușind să ajungă în apropierea sa. Liderul PSD a mai spus că ei au fost plătiți de "un om foarte celebru în lume".

El a mai susținut că "s-a cercetat" acest incident, dar a doua zi toate instituțiile care ar fi putut ști ceva despre tentativă au negat existența unui dosar sau a unor informații. 

Miercuri, Dragnea a făcut noi precizări cu privire la așa-zisa tentativă de asasinat.

 Alte declarații:

  • despre summitul Inițiativa Celor Trei Mări: ”Eu nu pot să anulez un summit pentru care ne-am luptat toți - diplomația română și eu - un summitul unde s-au făcut invitațiile de anul trecut. La ediția anterioară am convenit cu colegele și colegii președinți să facem acest summit în București. Deci de contramandat nici nu poate fi vorba, de finanțat din bugetul curent dacă rămânem fără bani, așa cum își dorește PSD, nu putem. Și atunci organizăm summitul pe datorie".
  • despre rectificarea bugetară: "Iată o nouă mincinuă marca PSD și o nouă minciună a Guvernului incompetent Dăncilă. Nu-mi place să repet aceste lucruri, dar nu găsesc alte cuvinte. E vorba de cinism. Guvernul poate să facă orice rectificare bugetară fără aviz de la CSAT, fără să-mi ceară părerea. Cu excepția părții de securitate natională. Citesc astăzi la gazetă că Guvernul nu poate da bani la pensii sau salarii, bani la școli, la spitale, nu poate da bani fără avizul meu. O mare minciună”.