Președintele Klaus Iohannis a transmis din Islanda că solicitările dascălilor privind creșterea salariilor sunt "îndreptățite", iar ei "trebuie plătiți la adevărata lor valoare".

"Am fost informat despre toate aceste chestiuni, inclusiv că astăzi au avut loc mai multe întâlniri în care s-au negociat lucruri. Solicitările dascălilor pentru măriri salariale, după părerea mea, sunt îndreptățite. Dacă dorim să avem un învățământ de foarte bună calitate, atunci trebuie să avem toate condițiile, nu doar școli moderne, ci trebuie să avem grijă și de dascăli. Dascălii trebuie plătiți la adevărata lor valoare. Aici le dau dreptate”, a declarat miercuri șeful statului.

Iohannis a mai spus că discuțiile despre creșterea salariilor este "artificial amestecată cu dezbaterile pe legile educației", ori chestiunile salariale nu apar în aceste legi, ci ea trebuie să apară în legea salarizării.

Reamintim că sindicaliștii din educație au anunțat miercuri, după întâlnirea cu premierul, că nu s-a ajuns la un acord și că greva din învățământ va începe luni, 22 mai, pentru că promisiunile sunt nesatisfăcătoare.