Demiterea Guvernului Orban printr-o moțiune de cenzură este un prim pas pentru organizarea alegerilor anticipate, consideră președintele Klaus Iohannis.

"Este dreptul constituțional al grupului PSD să depună moțiune, dar, în același timp, trebuie să fim conștienți că acest Guvern minoritar este hotărât și dorește să se adopte legislație care este și necesară, și oportună, și așteptată. Faptul că PSD vrea să amenințe cu moțiunea de cenzură nu sperie pe nimeni", a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă demiterea Guvernului Orban este un motiv pentru organizarea alegerilor anticipate, acesta a replicat: "Cu siguranță! Și asta este bine să înțeleagă toată lumea. Dacă printr-o angajare a răspunderii Guvernul Orban pică, este primul pas spre anticipate."

+++

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat duminică seară, la Antena 3, că nu exclude depunerea unei moțiuni de cenzură până la finele anului.

"Nu excludem depunerea unei moțiuni până la finele anului, dar nu aceasta este prioritatea PSD în acest moment", a spus Ciolacu.