Nu trebuie impuse acum restricții din cauza tulpinei Delta a COVID-19, consideră președintele Klaus Iohannis, care le-a recomandat din nou românilor să se vaccineze.

"Sincer, nu cred că măsurile restrictive trebuie impuse acum, dar vaccinarea da. Deci, am trecut printr-un an și jumătate de pandemie, și am repetat acest lucru de multe ori, și o să-l repet și acum. Ieșirea din pandemie și prevenirea revenirii pandemiei, că despre asta vorbim acum, stă în vaccinare. La noi vaccinarea este posibilă, vaccinul este disponibil fără programare, fără niciun fel de birocrație. Deci, eu recomand în continuare fiecărui român să se vaccineze dacă nu dorește să ajungă la spital. Atât de simplu este", a spus Iohannis, întrebat dacă și în România ar trebui să ne gândim mai mult la măsuri restrictive decât la relaxare.

Președintele a făcut declarațiile înaintea participării la Summitul Inițiativei celor Trei Mări de la Sofia.

Pe de altă parte, președintele a spus că, din cauza ratei mici de vaccinare, România este mai expusă valului patru.

”Sunt de părere că este nevoie de mai multă vaccinare. România este dintre statele care are un grad mic de vaccinare și prin asta, automat, suntem mult mai expuși în fața valului patru, care se vede că vine. Deja sunt state europene unde valul patru se poate măsura. Eu îmi doresc tare mult ca românii să înțeleagă foarte bine că pandemia nu s-a terminat. Acum suntem într-o pauză de vară, dar pandemia revine cu noi și noi variante, mutații ale virusului și singura protecție, repet, singura protecție este vaccinul. De aceea, repet, și o mai spun o dată, vaccinați-vă până sunteți sănătoși”, a declarat Klaus Iohannis.