Președintele Klaus Iohannis a salutat votul acordat joi de COREPER pentru Laura Codruța Kovesi la șefia Parchetului European.

”Salut votul acordat astăzi în reuniunea Comitetului Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană (COREPER), prin care s-a exprimat un sprijin larg în favoarea candidaturii doamnei Laura Codruța Kövesi pentru poziția de procuror șef al Parchetului European. Mă bucur că votul acordat de statele membre ale Uniunii Europene a fost unul substanțial, fapt care confirmă aprecierea pentru pregătirea, experiența și competența doamnei Kövesi. Rezultatul de astăzi reprezintă o victorie importantă pentru România, cu atât mai mult cu cât a fost obținut în pofida faptului că Guvernul PSD a încercat permanent să blocheze candidatura unui profesionist, recunoscut pentru lupta sa împotriva corupției și în apărarea statului de drept”, a reacționat președintele Klaus Iohannis, citat într-un comunicat.

Șeful statului a mai spus că va continua să sprijine ”români integri, competenți și profesioniști în funcții de conducere la nivelul instituțiilor Uniunii Europene”.