FOTOGALERIE Cum și-a reluat Parlamentul activitatea fizică în pandemie
Parlamentul României și-a reluat joi, parțial, după cinci săptămâni, activitatea fizică. Dezbaterile și votul se desfășoară tot online, în clădire fiind prezenți doar o parte din parlamentari.
Pentru prima dată la decretarea stării de urgență, pe 15 martie, presa a avut acces în Palatul Parlamentului, dar în condiții stricte.
La intrarea în clădire a fost montat un recipient cu dezinfectant, iar jurnaliștilor li s-a luat temperatura. Dacă prezentau febră, nu erau lăsați să participe la lucrările plenului Camerei Deputaților.
Lifturile cu care presa sau vizitatorii urcau la etajele superioare au fost scoase din funcțiune și au fost create niște culoare speciale pe scări pentru sensul de urcare și coborâre.
Și locul în care presa își desfășoară activitatea în mod normal, la etajul P1, a fost reamenajat pentru a se respecta distanța de cel puțin 1,5 metri între jurnaliști.
În plenul Camerei Deputaților au avut acces doar reporterii sau redactorii acreditați, fără echipele tehnice.
Șeful Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat la începutul ședinței că sala de plen a fost dezinfectată.
Camera Deputaților a adoptat roiectul privind prelungirea mandatelor autorităților administrației publice locale
În calitate de for decizional, plenul Camerei Deputaților a adoptat propunerea legislativă care are ca obiect de reglementare prelungirea mandatelor autorităților administrației publice locale, ca urmare a izbucnirii epidemiei de COVID-19, cu cel mult șase luni de la data încetării stării de urgență.
Data alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020 se stabilește de către Parlament, prin lege organică, cu cel puțin 75 de zile înaintea votului, potrivit propunerii votate.
După anunțarea votului final, deputatul PNL Florin Roman a anunțat că liberalii vor ataca proiectul la CCR, argumentând că OUG a Guvernului pe această temă rămâne în vigoare.
Comentarii