Președintele Klaus Iohannis a spus miercuri, în marja Summitului NATO de la Washington, că "este puțin neobișnuit să avem trei duminici la rând alegeri", dar în va fi avantajat omul de rând.

"Eu cred că va funcționa, de ce să nu funcționeze? Este puțin neobișnuit să avem trei duminici la rând alegeri, dar cine va fi avantajat? Omul de rând, fiindcă are șansa să-și pună votul pe candidatul pe care îl preferă", a spus Iohannis.

Întrebat cum vede menținerea tandemului PSD-PNL la Cotroceni - Palatul Victoria, președintele a răspuns că el crede că "va exista suficientă înțelepciune pentru a păstra Coaliția guvernamentală în funcțiune, pentru că dincolo de campania electorală, și vom vedea probabil o intensificare a narativelor contondente, țara trebuie guvernată și pentru asta Coaliția trebuie să-și ia măsurile cele mai potrivite pentru a permite, pe de o parte, o campanie electorală bună, pe de altă parte, o guvernare rezonabilă, până când, sigur, avem rezultatele de la alegerile generale și se va constitui noul guvern de după alegeri".