Președintele Klaus Iohannis a declarat, în legătură cu intervenția brutală a jandarmilor la protestul Diasporei din 10 august, că i se pare incalificabil faptul că ”Guvernul PSD a gazat și a bătut românii”.

Întrebat vineri la Sibiu dacă a primit vreun raport legat de protestul din 10 august, din Piața Victoriei, Klaus Iohannis a răspuns: ”Sigur că am primit un raport de la cei care se ocupă în Administrația Prezidențială de securitatea națională, însă concluziile pe partea mai neplăcută trebuie să le prezinte procurorii militari și aștept cu foarte mult interes. Cred că au fost atâtea evenimente negative în Piața Victoriei, faptul că Guvernul PSD a gazat și a bătut românii mi se pare incalificabil, inadmisibil, din orice punct de vedere”.

Reacția sa e contrară celor din tabăra PSD, unde preocuparea a vizat doar jandarmii. Singurele scuze pentru protestatarii pașnici bătuți în mod gratuit de către jandarmi au venit, târziu, din partea ministrului de Interne, Carmen Dan, și a lui Laurențiu Cazan, cel care a coordonat acțiunile Jandarmeriei.