Klaus Iohannis îi îndeamnă pe politicieni și partidele politice să se pregătească pentru o campanie electorală curată, "fără mizerii", președintele spunând că în România au existat de foarte multe ori campanii murdare.

Întrebat despre declarațiile sale privind impactul campaniei electorale pe plan extern, președintele Klaus Iohannis a spus că mesajul său a fost acela că își dorește și i-ar plăcea să existe o campanie electorală curată, centrată pe problemele care îi preocupă pe români.

"Ne apropiem cu pași repezi de campania electorală și îmi doresc foarte mult și mi-ar plăcea să avem o campanie electorală curată, centrată pe problemele care îi preocupă pe români (...). Îndem politicienii și partidele politice să se pregătească de o campanie electorală fără mizerii, cum am avut de foarte multe ori în România", a declarat președintele Klaus Iohannis, vineri, la finalul întrevederii cu vicepreședintele Comisiei Europene, Federica Mogherini, scrie News.ro.

Joi, șeful statului afirmase că pe plan extern ”lumea înțelege” că în România se desfășoară o campanie electorală, adăugând însă că "bine nu ne facem dacă ne certăm ca la ușa cortului".

Despre Cioloș premier și după alegeri

Klaus Iohannis a fost întrebat și în legătură cu propunerea lui Nicușor Dan ca Dacian Cioloș să prezinte un "program de continuare", iar partidele să-l sprijine pentru un nou mandat. 

"Nu pot decât să-i recomand domnului Nicușor Dan să-i spună acest lucru domnului premier", a răspuns Iohannis.

Președintele Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, a spus, miercuri, că "mersul logic al lucrurilor este ca domnul Cioloș să vină cu proiectele dumnealui de continuare și anumite partide care au aceeași idee de dezvoltare a României în continuare să-l susțină declarativ în campania electorală pentru ocuparea fotoliului de prim-ministru după alegeri".