Klaus Iohannis a spus că ”este inadmisibil” ca Guvernul să nu ia o poziție oficială în cazul accidentului în care și-a pierdut viața polițistul Bogdan Gigină,adăugând că îi poftește de urgență în fața microfoanelor pe Ponta și Oprea să dea lămuriri.

Declarația a fost făcută, duminică, la Arad.

Întrebat de jurnaliști dacă intenționează să-i ceară demisia lui Gabriel Oprea, în urma accidentului în care polițistul Bogdan Gigină, care însoțea coloana oficială a vicepremierului, a decedat, Iohannis a spus că ”opinia publică așteaptă lămuriri” și că îi poftește ”de urgență” pe Victor Ponta și Gabriel Oprea ”să dea lămuriri”, relatează Mediafax.

”În legătură cu acest eveniment, am un singur comentariu de făcut: iată, suntem în cea de-a cincea zi și nu avem o luare de poziție oficială din partea Guvernului, așa ceva este inadmisibil. Opinia publică așteaptă lămuriri și îi poftesc de urgență în fața microfoanelor pe domnii Ponta și Oprea să dea aceste lămuriri, și nu mă refer aici la partea penală a accidentului în care, din nefericire, a murit un polițist care a fost în timpul serviciului, ci mă refer la latura politică și la lămuriri de ordin general”, a declarat șeful statului.

Întrebat dacă a discutat cu vicepremierul Oprea, președintele a răspuns: ”Ne-am lămurit, mulțumesc!”

La rândul său, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat că o demisie a ministrul de Interne după moartea unui polițist din coloana sa oficială este "o discuție care se duce către o zonă emoțională".

"Este o discuție care se duce către o zonă emoțională. Eu sunt politician și nu vreau să intervin într-un act de analiză pe care Ministerul de Interne o face. Îmi pare rău pentru familie, condoleanțe familiei, este o viață care s-a pierdut, este datoria Ministerului de Interne să afle adevărul. Cred că emoția politicianului nu trebuie transferată asupra celor care, în acest moment, analizează. Nu comentez atâta timp cât există o acțiune în desfășurare în cadrul Ministerului de Interne", a spus, la Pro Tv, Zgonea.

El a precizat că, în calitate de președinte al Camerei, nu a beneficiat și nu a cerut să beneficieze de coloană motorizată întrucât își face planul astfel încât să ajungă la timp la întâlniri, arătând că Gabriel Oprea este membru CAST și are alte atribuții.