Președintele Klaus Iohannis a spus că nu a avut legătură cu încercarea de revocare a lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, dar opoziția ar trebui să reia inițiativa.

„Nu am avut timp de aşa ceva, dar încercarea merită reluată şi sper că Opoziţia va reuşi”, a spus preşedintele, întrebat fiind dacă a avut vreo legătură cu încercarea de revocare a lui Liviu Dragnea.

În același timp, Klaus Iohannis şi-a exprimat miercuri speranţa că Opoziţia va susţine o moţiune de cenzură, adăugând totodată că acesta nu este atributul său.

„Opoziţia trebuie să susţină o moţiune de cenzură şi sper să o facă”, a spus el.

Iohannis a mai spus și că s-a săturat de „atâția penali” în politică.

„Este evident că ceea ce vedem în ziua de astăzi în circul politic se datorează şi faptului că s-a pus cam rar problema valorilor şi cam rar problema integrităţii în ultimii 30 de ani şi ne dăm seama acum că s-a greşit profund. O societate este exact atât de bună cât este sistemul său educaţional. Dacă vrem altceva, eu vreau altceva... Eu m-am săturat de atâţia penali şi infractori în vârful politicii româneşti. Dacă vrem altceva trebuie să acţionăm. (...) Fără valori nu ai valoare. Aceste valori trebuie selectate, alese cu mare grijă”, a spus Iohannis, la lansarea proiectului „România Educată”.

El a subliniat că „lucrurile sunt aşa pentru că au fost lăsate la voia întâmplării”. „Fiecare şi-a ales valorile din vecinătate, din familie, din politică şi sunt convins că putem mai bine. Dacă nu aş fi convins că putem mai mult de atât nu aş sta aici şi nu aş prezenta acest program”, a arătat Iohannis. 

De asemenea, președintele a reluat criticile la adresa guvernării, în contextul în care se așteaptă o decizie a lui privind revocarea și numirea a doi miniștri.

„Avem guvernare după guvernare PSD-istă slabă, foarte slabă. În loc să vină cu oameni pregătiţi, şi-au dat seama că nu reuşesc şi încearcă prin aceste veşnice schimbări să creeze impresia că se îmbunătăţeşte guvernarea. Au intrat într-un fel de circ. Nu acesta este scopul remanierilor şi nu acesta este scopul guvernării. Nu sunt de acord să se continue în acest circ”.

„Aşadar, prima concluzie este că aceste remanieri nu sunt făcute pentru o mai bună guvernare, ci de ochii lumii. Aşa nu se poate şi nu voi fi de acord să se continue”, a afirmat şeful statului în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Cotroceni.