Președintele Klaus Iohannis a îndemnat oamenii să meargă la votul pentru referendumul pe justiție din data de 26 mai, astfel că cine participă poate "să dea o lecție pesediștilor".

"Avem alegeri pentru Europa, avem un referendum pentru Europa, dar avem mult mai mult. Acest referendum este mai important astăzi decât oricând. După doi ani și jumătate de abuzuri și excese, românii au șansa de a da un răspuns clar actualei guvernări. Au șansa de a vota și de a transmite ce cred despre PSD și despre ofensiva pesedistă împotriva justiției. Pesediștii au votat Codurile. Au votat Codurile penale fără să țină cont de nimeni! Își dau legi ca să poată fura mai departe în liniște! Ei nu se mai tem de nimeni. Eu cred că trebuie să se teamă de votul românilor din 26 mai! Unii vorbesc despre cum acest referendum este doar consultativ. Despre cum, cică, nu ar avea rezultate, pentru că Parlamentul poate să nu țină cont de el. Nu sunt de acord! Un referendum trimite un semnal, și acest referendum va trimite un semnal foarte important", a transmis Klaus Iohannis printr-un mesaj public.

El spune că nu a politizat referendumul, ci PSD o face, iar cei care ies la vot au șansa "să le dea o lecție pesediștilor".

"Tot acest proces, tot acest vot, trebuie privit în ansamblul său.Nu mă interesează detaliile tehnice. PSD, cu siguranță, va încerca, prin toate mijloacele, să boicoteze acest referendum. O să vă spună că nu contează, că sunt probleme tehnice. Nu contează! Nu contează că se opune PSD! Contează ceea ce doriți voi, românii, care mergeți la vot! Ați văzut ce legi fac pentru ei, ați văzut cum vor să se protejeze? De data asta, există șansa unei schimbări reale! Semnalul, dragii mei, se va da pe 26 mai la referendum și la europarlamentare. Am fost acuzat că politizez acest referendum. Nu, PSD politizează acest referendum, prin abuzurile pe care le face, prin asaltul continuu asupra justiției de când au ajuns la guvernare. Asta este, dragii mei, adevărata politizare și acest referendum este și despre PSD. Cine merge la vot poate să dea o lecție pesediștilor", a mai spus șeful statului.

Iohannis a mai transmis că va fi acuzat că face campanie, dar este normal, pentru că face campanie "pentru România, nu pentru altceva".

"Eu de când sunt Președinte mă implic pentru România și asta vreau și pentru asta, da, voi face campanie! Și pentru referendum, și pentru prezidențiale, dar mai ales pentru o Românie europeană, o Românie justă, o Românie dreaptă, o Românie așa cum și-o doresc românii, nu așa cum și-o doresc pesediștii. Au risipit banii pe pomeni electorale, au ignorat nevoile românilor. Au nevoie să le dați o lecție, iar această lecție se va da, în prima etapă, cu referendumul din 26 mai", a mai adăugat el.

În încheiere, acesta a transmis că s-au adoptat, în acești doi ani și jumătate, nenumărate decizii greșite, nenumărate abordări greșite din partea PSD și "au luptat împotriva justiției, împotriva opoziției, împotriva multinaționalelor, împotriva Europei".