Președintele Klaus Iohannis l-a asigurat pe omologul ucrainean Volodîmîr Zelenski, prezent joi la reuniunea Consiliului European, de toată susținerea țării noastre în războiul contra Rusiei.

"România a sprijinit puternic Ucraina începând din prima zi a războiului declanșat de Rusia și va continua să ajute atât timp cât va fi nevoie. Uniunea Europeană rămâne unită și solidară cu poporul ucrainean!", a transmis Klaus Iohannis într-un scurt mesaj postat pe Facebook.

Reamintim că Zelenski a vizitat miercuri Londra, pentru a discuta cu premierul Rishi Sunak și cu oficiali de la apărare în legătură cu sprijinul britanic pentru Ucraina, el solicitând inclusiv avioane de luptă. În cursul serii de miercuri, el a sosit la Paris pentru o cină cu omologul său francez Emmanuel Macron și cu cancelarul german Olaf Scholz. Și în cadrul acestei întâlniri, președintele ucrainean a cerut armament greu și avioane cât mai curând posibil.

La Bruxelles, Zelenski s-a adresat Parlamentului European și s-a întâlnit cu cei 27 de șefi de stat și de Guvern ai statelor UE care participă la o reuniune extraordinară. 

Președintele bulgar Rumen Radev a făcut afirmații care le-au contrazis pe cele ale celor mai mulți dintre șefii de stat și de guvern prezenți la Consiliul European, relatează Euractiv.com.

Radev a argumentat că trimiterea de arme Ucrainei este echivalentă cu "a turna gaz peste foc".

Zelenski în Parlamentul European: Pentru Ucraina, Europa e casa ei

Mai mult pe EurActiv »