Președintele Klaus Iohannis a transmis joi un mesaj cu ocazia aniversării a 30 de ani de la înființarea Serviciului de Protecție și Pază (SPP).

"De-a lungul acestor trei decenii de activitate, v-ați evidențiat prin profesionalism și competență în îndeplinirea tuturor misiunilor derulate atât la nivel național, cât și internațional. Adaptabilitatea și preocuparea constantă pentru îmbunătățirea performanțelor individuale și colective au sporit eficiența colaborării cu celelalte instituții componente ale sistemului național de securitate, precum și cu serviciile omoloage din străinătate", se arată în mesajul trasnsmis de Klaus Iohannis.

El mai spune că aniversarea de astăzi are loc într-un moment dificil, în care întreaga omenire se confruntă cu pandemia  generată de virusul SARS-CoV-2.

"Mai mult, în acest context global complicat, marcat de multe provocări și incertitudini în domeniul securității, este cu atât mai important să continuați să vă adaptați metodele și mijloacele pentru executarea misiunilor specifice unei structuri moderne, eficiente și pregătite să acționeze în condiții de risc", a mai adăugat șeful statului.

Iohannis își exprimă aprecierea pentru întreaga activitate pe care Serviciul de Protecție și Pază o desfășoară în slujba României și îi încurajează să își îndplinească misiunile cu același "devotament și cu loialitate față de țară, consolidând prestigiul dobândit în toți acești ani".