Președintele Klaus Iohannis a transmis miercuri un mesaj pentru credincioșii musulmani din România, cu ocazia începerii postului Ramadan.

Președintele a transmis, în mesajul său, urări de prosperitate și sănătate tuturor persoanelor de origine musulmană din România, cu ocazia celei mai importante luni a calendarului religios musulman. 

"Doresc să transmit totodată, conducerii Cultului și credincioșilor musulmani din țara noastră aprecierea mea pentru implicarea exemplară în ajutorarea victimelor cutremurului catastrofal din Turcia și Siria, în care și-au pierdut viața zeci de mii de oameni, precum și solidaritatea cu poporul ucrainean, tragic afectat de războiul brutal, declanșat de Federația Rusă",  a transmis președintele Klaus Iohannis, potrivit Administrației Prezidențiale.

Iohannis a mai precizat că luna postului Ramadan reprezintă, pentru toți credincioșii musulmani, un moment de reflectare asupra valorilor prezente în Coran, această lună întărind mesajul său spiritual de înțelegere, încredere în umanitate și pace. 

"Fie ca luna postului Ramadan să vă lumineze și să vă aducă bucurie în familie, pace în comunitate, să vă inspire pe mai departe în împlinirea binelui comun. Ramadan Karim!", a spus președintele la finalul mesajului său.