Președintele Klaus Iohannis se află joi într-o vizită la Kiev și a vizitat deja orașul ucrainean Irpin, distrus de ruși.

UPDATE

Președintele Iohannis, președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și prim-ministrul italian Mario Draghi s-au întâlnit la Kiev cu Volodimir Zelenski.

„Suntem aici împreună cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru că știm că este de datoria noastră să acționăm. Este responsabilitatea noastră să menținem acest impuls și să îi ajutăm pe prietenii noștri ucraineni să își făurească un nou viitor. Trebuie să ne concentrăm pe nevoia de pace, pe efortul de reconstrucție și pe reconstruirea viitorului acestei țări”, a scris Iohannis pe Twitter.

+++

Klaus Iohannis a postat mai multe fotografii din timpul vizitei în Irpin, distrus de ruși.

"Nu există cuvinte care să descrie tragedia umană inimaginabilă și distrugerile îngrozitoare pe care le-am văzut astăzi la Irpin. Reiterez cu tărie apelul meu ca toți cei responsabili pentru aceste crime să fie trași la răspundere de justiția internațională, proces pe care România îl susține necondiționat", a scris șeful statului într-o postare pe rețelele sociale.


+++

"Mă aflu astăzi la Kiev, alături de președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și prim-ministrul italian Mario Draghi, pentru a ne arăta sprijinul puternic și solidaritatea deplină față de președintele Zelenski și de poporul ucrainean. Această agresiune ilegală, nejustificată și neprovocată din partea Rusiei trebuie să înceteze", a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Informația privind vizita lui Klaus Iohannis la Kiev a fost publicată la începutul acestei săptămâni de parlamentarul ucrainean Oleksi Goncearenko pe Twitter, dar nu a fost anunțată dinainte din motive care țin de securitate. El a ajuns la Kiev cu trenul.

Potrivit unor informații, Klaus Iohannis ar fi ajuns singur la Kiev, nu cu trenul în care se aflau și ceilalți oficiali.