Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, cu prilejul inaugurării Ambulatoriului integrat de specialitate al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, că PSD a eșuat în ceea ce privește măsurile promise în sănătate.

"Cu atât mai importantă este această realizare, cu cât vine într-un context în care guvernarea PSD ne-a oferit constant doar fantasmagorii! În realitate, nu avem nici spitale regionale, nici examen de rezidențiat reformat, iar eșecul guvernării PSD în ceea ce privește măsurile asumate în Programul de Guvernare pe sănătate este evident", a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a mai spus că regândirea structurii asistenței medicale, prin prioritizarea medicinei primare, preventive și de ambulatoriu, inclusiv prin alocări financiare mai mari acestor domenii, reprezintă soluția pentru a aduce sistemul de sănătate din România în parametri normali.

De asemenea, Klaus Iohannis a atacat din nou social-democrații, afirmând că "guvernarea PSD nu a făcut altceva decât să pună din condei măsuri într-un program de guvernare cu care i-a amăgit pe români, însă a rămas repetentă la implementare".